Go Back Email Link
kärleksmums

Caroline Vass

Ingredienser
  

Ingredienser

  • 30 bitar
  • 225 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Glasyr

  • 75 g smör
  • 3/4 dl starkt kaffe
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • 1 dl kokosflingor

Instruktioner
 

Så här gör du

  • 30 minuter
  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
  • Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, helst med en elvisp.
  • Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  • Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda ingredienserna väl. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå en liten stund. Bred därefter glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
  • Ät och njut!